sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

44. Noh, ei aina voi mennä hyvin..

Lähdettiin tallille 7.30, tallille päästyä haettiin Oona ja ruvettiin heti puunaamaan. Olin ostanut Oonalle vanhalta tutulta riimun joka sopi aika kivasti Oonalle! Pistettiin vielä kamat autoon ja sitten lähettiin matkalle kohti riksun ravirataa. Mua jännitti aivan kamalasti, koska mä menin mun ekan 70cm ikinä ja ekan eri arvostelu menetelmän kuin: A.1.0. Käytiin ilmottautumassa, ja laitettiin Oonaa kuntoon. Harjottelin rataa monta kertaa, koska pelkäsin, että unohan sen.. Mutta hyvin se muistu mieleen!oon ilme ratsastaja


Verkassa Oona oli alussa kuuma, koska muut hevoset laukkaili ja me vasta käveltiin, otin pian ravit ja laukat, koska Oonaa oltiin kävelletetty sen aika, kun harjottelin rataa.Saatiin aika kivoja hyppyjä, mutta jarrut oli AIVAN kadoksissa, ja jarruna toimi vain ohja ja sekin huonosti.. Vähän ajan päästä Oona kuitenkin vähän rauhottui. Saatiin aika hyviä hyppyjä, mutta taas meni välillä liian lähelle ponnistuspaikka.. Otin kuitenkin uudestaan ja sain korjattua asian.
 kauhee kyyry selkä :D


Kun oli meidän vuoro mennä odottamaan radallevuoroa, Oona pisti liinat kii ja ei suostunut mennä.. Se  hyppi pystyyn ja oli hirmu tuhma, mutta Ane tuli sitten auttamaan meitä, ja talutti kauemmas. Anne kun lähti vierestä, niin Oona aloitti saman temppuilun, mitä äsken. Yritin vain mennä pois esteiden tieltä, ettei muiden suoritus pilaantuisi. Pian kuuluikin jo  meidän lähtömerkki, ja lähdettiin kohti ekaa estettä. Jarrut, oi missä te olittekaan? Oona meni aika lujaa, mutta hyviä hyppyjä tuli! Toisen esteen jälkeen, Oona tökkäsi portin eteen pariksi sekunniksi, ja siitä tuli eka tottelemattomuus ja kutos esteelle kielto. *TÖÖT* hylky. Oona oli viime kisoissakin kieltänyt Annella  samalle esteelle. Oona jotenki sitä pelkäsi. Pari kieltoa lisää ja sitten saatiin mennäradan ykkösvaiheen loppuun.

Tavallaan mua ei kyllä yhtään harmita, koska näitä sattuu, se on eläin. Mutta olisi se ollut kiva hyväksytysti päästä.. Heh! Mua harmittaa enemmänkin se, että kun Oona ei meinannut kuunnella yhtään, niin piti pidättää niin paljon, ja mulle tuli kova käsi ja pää oli taivaissa aika lailla.. Mutta taas Anne meni 80cm ja sai 0vp ja sijoittui neljänneksi. Hyvä Anne ja Oona! Seuraavat kisat olisi 16.7 ja saan mennä 60cm tai 70cm tai vaikka molemmat! En ole vielä päättänyt. Olen kuitenkin ylpeä ponista, että oli niin kiltisti Annen kanssa! Ei mulla muuta, moikka!

Ootteko te käyny este kisoissa? Millä tuloksin?

21 kommenttia:

 1. Kiva postaus! En oo koskaan kisannu, mutta joskus olis kiva vähän kokeneempana ja jos löytys sopiva poni niin käydä jotkut kisat :) Ja voisitko tehdä seuraavista kisoista videopostauksen? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♡ Etköhän säkin vielä pääse joku päivä kisaamaan! Ja voin tehdä :)!

   Poista
 2. 17.7. ois mun ekat estekisat! :D katsotaan miten menee, onneksi poni on sillainen, että hyppää itse ja korjaa ratsastajan virheet <3

  VastaaPoista
 3. Hyvinhän muuten menitte vaiko hylly tulikin. :) Tosi kiva postaus jälleen kerran!!Näitä kisapostauksia on tosi kiva lukea. Voisitko tehdä joskus videopostauksen kisoista? :)
  Itse en ole ikinä vielä kisannut, ehkä sitten kun enemmän kokemusta... Kisahoitajana oon kyllä ollut ja juuri tuolla riksun raviradalla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun puhelin muuttelee näitä sanoja... :D korjaus siis että hyvinhän muuten meette vaikka hylky tulikin!!
   Sama anonyymi siis :)

   Poista
  2. Kiitos paljon! :3 Etköhän säkin pääse pian kisaamaan! Ja voin tehdä vidipostauksen ens kisoista :)

   Poista
 4. Meette kyllä niin hienosti!! Ja Oona on niin nätti ja tuo riimu sopii sille tosi hyvin!!♡ Oot kehittynyt tooosi paljon niin bloggaamisessa kuin ratsastajanakin!! Teidän menoa on kiva seurata ♡ :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua kiitos! Toi riimu oli kyllä ihan lemppari!! ♡ Ja kiitos vielä :')

   Poista
 5. Harmi kun nyt kävi noin, mutta juuri tuollaiset epäonnistumiset tekevät meistä vahvoja. Mutta kyllä mun on pakkoa sanoa, että Oona vaan ryttyili sulle. Mutta tollasia noi tammat on, niillä vaatii niin helposti sellaista vahvaa tukea ettei niille tule tunnetta, että joutuu suorittaa yksin. Ihmeen herkkiä otuksia noi tammat. :D Ensi kerralla teillä menee sitten paljon paremmin! Uusiin kisoihin vahvempana ja kokemusta rikkaampana!

  Olin estekisoissa ehk 4 kuukautta sitten ja tuli hylky, mutta en ihmettele koska olin niin hermoraunio.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puhut kyllä aivan totta! Ja toivotaan, että menisi hyvin ;) Kiitos paljon kommentista, siihen näkyi olevan "vaivaa". Ja noh, eiköhän sullakin ens kisat mee hyvin c:!

   Poista
 6. En oo missään virallisissä kerran leirikisoissa ja tulin jopa 1 tosin sillon en viellä pärjännyt yksin joten mua talutettiin koska nämä kisat oli leikkimieliset enpä olisi muuten varmaan voittanut! Ehkä joskus jollain ponilla koulukisoja voisi olla kiva kokeilla esteissä mä en vaan pärjää!!

  VastaaPoista
 7. Tykkään tosi paljo sun Blogista se on huippu❤ oon kisannu yhellä 5 vuotiaalla ja se kuumuu kans tosi paljo ja ei meinaa kuunnella mutta sit Ku se alkaa luottaa ratsastajaan ja ollaan saatu myös palJo ruusukkeita vaikka poni onKi ollu vähä innostunu 😊

  VastaaPoista