torstai 7. heinäkuuta 2016

45. Jarrut kadoksissa

(HUOM! Postaus kirjoitettu 5.5 tiistaina.)

Menin eka ratsastamaan Oonaa, ja olin suunnitelut meneväni koulua. Ulkona oli outo ilma, ei kylmä, ei kuuma, vaan juuri sopiva. Taivas oli kyllä ihan tumma, josta päättelin, että pian sataa. Joten haimme nopsasti Oonan ja rupesimme sitä heti harjailemaan. Poni sai nyt myös uudet suitset (tai itseasiassa Oonan vanhat, mitä ei olla ikinä käytetty, mutta joo..) jotka istui ponin päähän hirmu hyvin!

Menin vain perus juttuja, koska ei oltu pitkään aikaan ratsastettu KUNNOLLA koulua, joten päätin, että harjoittelemme oikein päin kukemista ja rauhallista menoa. Alusta asti huomasin, Oonalla olevan vauhti päällä. Yritin rauhoitella ja saada sen menemään käynnissäkin mahd. rennosti. Otin käynnissä ohjat käteen, ja taivuttelin vähän. Sen jälkeen rupesin ottaamaan ravia. Jostain syystä, mulle taas tuli kova käsi aina kun Oona meni kovempaa. Se on huono juttu, nimittäin Oonalla EI saa olla kovaa kättä, tai ei tule mitään. Pää lenteli taivaille, kun poni menetti hermot, koska piti mennä rauhassa.Otin laukkaa ympyrällä, ja lopuksi tein pitkästä aikaa laukan vaihtoja. Poni ei ekana millään meinannut tajuta, että "hei nyt vaihdetaan laukkaa" vaan lähti vaan täysiä menemään. Loppua päin poni rupesi tajuamaan mitä tehdään ja pari vaihtoa siinä sitten tuli. Ratsastus meni ihan ok, paremmin olisi kyllä voinut mennä, mutta kyllä se siitä! Huomasi ainakin, että jarruja kaivataan ja paljon!


Illasta menin vielä Wiltsun luo ja lähdettiin Sannan kanssa maastoon. Vitsi siellä Wiltsun ja poppoon laidun paikassa on hempskatin upeet maastot! Metsiä, hiekkateitä, uittopaikka ja kaikki! Kahden tunnin reissu tuli ja Wiltsulla oli kauheesti energiaa! JA siltäkin jarrut oli kadonnut jonnekkin! Voi vanhaa mammaa. Käytiin myös rannalla "kahlaamassa" tai me kyllä mentiin vähän syvemmällekkin.. Heh! Mut aivan ihana reissu oli. Toivottavasti päästään pian uudestaan!


Kertokaas nyt toivepostauksia, alan niitä toteuttamaan nimittäin!

14 kommenttia:

 1. Ihania kuvia ja todella hyvän laatuisia! Jonkinlainen mielipide postaus olisi jees. :)

  VastaaPoista
 2. Tosi hyvä postaus! :) Toivoisin varustepostauksia videolla ja videopostauksia, mielipidepostauksia ja jonkun postauksen vaikka videolla missä näytät ja kerrot mitä teet yleensä kun maastakäsittelet. :)

  VastaaPoista
 3. Aivan ihania kuvia!
  Shetlanninponienelamaa.blogspot.com

  VastaaPoista
 4. On kyllä ihanan värinen poni! :)
  http://world-with-horses.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 5. Tosi kiva postaus! Joku mielipidejuttj olis kiva :)

  www.luckyones-blogi.blogspot.fi

  VastaaPoista
 6. Olipa kiva postaus!! Oon odottanut pitkään että sulta tulisi postausta koulutreenistä ja nyt tulikin!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :3 Jooh no nyt sain tehtyä :D!

   Poista
 7. Hyvä postaus, Oona on tosi söpö!
  Liityin lukijaksi. :)

  joyandsorroww.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ❤❤ Liityn sinunkin blogiisi lukijaksi :-)

   Poista