perjantai 3. helmikuuta 2017

61. Hyvin mennyt kouluvalkka

Eilen 2.2 mulla oli eka valkka Oonan kanssa, pitkäääääääään aikaan. En odottanut valkalta paljoa niinkun en yleensä odotakkaan, mutta valmennus meni itseasiassa erittäin hyvin! Huomasi heti, että kunnon valmentajan kanssa menee paljon paremmin kuin yksin. Minkä pitäisi nyt olla ilmi selvää. 


Menin aika myöhään hoitamaan ponin kuntoon, mutta ehin harjaamaan ja laittamaan Oonan täysin kuntoon ilman kiirettä. Alkukäynnit käveltyä, kerättiin ohjat ja ruvettiin työstämään ponia käynnissä. Tehtiin voltti aina pitkän sivun keskelle. Oona oli aika hyvin kuulolla, eikä temppuillut turhia. 


Tämän jälkeen, aloitetimme ravailla. Tehtävä oli tehdä isot voltit aina lyhyissä päädyissä. Tehtävä sujui ihan ok. Ei mitään erikoista sanottavaa. Suunta vaihtu ja samaa tehtävää toiseen suuntaan. Seuraavaksi siirryttiin toisen lyhyen sivun päätyyn pääty ympyrälle, ja alettiin mennä harjoitusravia. En olisi uskonut, että olisin pomppinut siellä kun perunasäkki, mutta näin kävi! Se saattoi riippua pitkistä jalustimista mihin en ole vielä oikein tottunut, kun itse olen aina ratsastanut lyhyillä jalustimilla. Tämän takia, kevensin aina pari askelta ja istuin taas harjoitusraviin, kunnes taas rupesin pomppimaan satulassametrien korkeuksiin.Laukka tehtävänä oli mennä harjoitus ravia (vieläkin pääty ympyrällä), siirtyä käyntiin, ja sitten nostaa laukka. Tehtävä onnistui aika hyvin. Laukassa Oona oli kuin unelma. Sen laukka tuntui pehmeältä, ja siinä oli niin mukava istua. 


Lopussa Oona rupesi aika kivasti rentoutumaan ja rupesi hakemaan jo vähän peräänantoa. Kokonaisuudessa tunnista jäi erittäin hyvä mieli. Olin erittäin tyytyväinen poniin ja itseeni. Ehkä meistä voi tulla vielä jotain! Annoin ponille vielä tunnin loputtua kiitokseksi leipää ja halin. 

Iso kiitos Sofialle kuvista!

17 kommenttia:

 1. Vau, superit! Se on kyllä totta että valmentajan kanssa menee aina paremmin, itsekseen kun ratsastelee niin ei jotenkin luota itseensä, tai jotain..?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ja joo toi on totta, itellä on myös sellanen et en vaadi aina hevoselta niin paljon itsekseen kun valmennuksessa :D

   Poista
 2. Itekkin tän valmentaja jutun oon tässä oppinut et kyl se auttaa. Kädet ylös ja nyrkit pystyyn viellä hyviä teistä tulee älä epäile nyt vaan treeniä treeniä!

  VastaaPoista
 3. Jee! Hyvä! Linkkaa kans mun blogi kiitos😂 Mut ihania kuvia ja postaus❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo linkkaan heti kun mä pääsen koneelle haha :D mutta kiitos❤

   Poista
 4. Hienostihan te meette ja tosi kiva postaus! :)

  VastaaPoista
 5. Kiva, että teillä meni hyvin :) Hienolta kyllä kuvien perusteella näyttääkin :)

  VastaaPoista
 6. Postailetko enää susta ja wiltsusta vai käytkö siellä enää? :o

  VastaaPoista
 7. Kivan oloinen blogi sulla! Pikkuisen häiritsee omaa silmääni vähän sekava ulkoasu. värimaailma on kuitenkin kiva :)

  http://pinja-sofia.blogspot.fi/

  VastaaPoista