lauantai 5. maaliskuuta 2016

16. Kun kaikki tuntuu vaikeelta

Moi! Olin Sannan kanssa perjantaina tallilla. Sanna piti mulle tuntia.

Tunnin alussa työsstettiin käynnissä ja korjailtiin mun istuntaa yms. Sannan tunneilla huomaan, että mähän istun miten sattuu siellä selässä! Tunnin tarkoitus oli saada wiltsu rennoksi ja kuuliaaksi. Harmi vain, että en Wiltsua sellaiseksi saanut.. Tunti meni aika huonosti, en saanut wiltsulta apuja läpi kunnolla ja kaikki tuntu niin vaikealta.. Kyllä niitä hyviä pätkiä oli, kun annoin wiltsulle tekemistä, mutta jos vähänkin matkustin pää nousi samalla sekunnilla taivaisiin. Menin Rillalla loppu ravit ja käytiin kävelemässä loppukäynnit maastossa.Kauheeta, että kohta on jo kisat tulossa! Apuaa, nyt pitää vain treenaa ja treenaa. Radalla kaikkein vaikeinta tulee olemaan laukat. Wiltsulla ei meinaa yhtään pysyä laukka, musta tuntuu, että se on mun istunnasta kii. Ilman satulaa se laukkaa ihan hyvin, mutta satulalla se on aikamoista säätöä.. Ehkä se tästä kuitenkin paranee! Tai toivotaan niin! Oon menossa huomenna Sannan kanssa Horsefairiin, kun sain sinne playsson.netistä lipun! Postausta on tulossa sitten blogin puolelle.

                               Mitä te teette kun ratsastaminen tuntuu vaikeelta?

15 kommenttia:

 1. Käytätkö kannuksia? Kun en oo ennen nähnyt sulla ja nyt onkin? Tuossa yhdessä kuvassa Kannus ainakin uppoaa ponin kylkeen aika mukavasti....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytän joo, ja se on tilanne kuva. Joten en kulje ponin kanssa kannus kyljessä :D

   Poista
 2. Jos tuntuu joku vaikealta ratsastaessa niin luen siitä asiasta netistä tai kirjoista tietoa ja seuraavalla ratsastuskerralla kokeilen sitä :D
  nähään huomenna horse fairissa :)

  VastaaPoista
 3. vaikeeta se on varmaan myöntää, mutta sä tosiaan alat olemaan tolle ponille pitkä. kuinka pitkä olet? sun jalka selkeesti koukussa, joka huonontaa sun istuntaa selkeästi. toi vika poni näyttää sulle tosin kivan kokoselta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. vaikka näin jälkeen katsoo, niin jopa tuon vikalla ponilla sun jalka putoaa selkeesti vatsan alle, eli voisit vielä hankkia isomman ponin.

   Poista
  2. Niin, kyllähän se pikkuhiljaa alkaa jo olemaan näin, mutta onneksi poni on tosi vankka ja vahva, että jaksaa kantaa vielä minut. Ratsastan kuitenkin satunnaisesti en joka päivä. Ja mulla oli eilen ehkä vähän lyhyet jalustimet, mutta joo polvihan oli aika koukussa :D

   Poista
 4. Tiedän miltä tuntuu kun kasvaa liian isoksi. Mutta itse menin aika pitkään pikkuponeilla, mutta kun satula alkoi olla liian pieni ja tippui paljon helpommin pukeista yms. jäi se ratsastaminen vähitellen aina vain vähemmälle ja lopulta kokonaan pois. Onneksi aina voi ajaa kärryiltä tai ohjasajoa.

  Alat ehkä olla pitkä, mutta tärkeintä, että paino on sopiva, Ainakin tämä sinun shetlanninponi näyttää vankkarakenteiselta ja tuskin sitä haittaa. Ponit on vaan niin parhaita, ihan erilaisia ratsastaa kuin isot hevoset. Nauti viimeiseen asti niillä ratsastamisesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihan kauheeta, olen aina rakastanut poneja, enkä edes pidä hevosista.. Onneksi kuitenkin olen aika kevyt, niin vielä poni jaksaa kantaa! Mutta nyt pitää nauttia poneista ratsastamisesta, kun vielä voi. Niinkuin sanoit :)

   Poista
 5. Kisoja ajatellen saattaa tulla sun pituudesta ja tätä kautta avuista sanomista kun niin pieni poni alla, vaikka paino onkin hyvä. Kyllähän ne avutkin eri tavalla menee ponille kun jalat niin pitkät vaikka istunta vaikuttaa myös. Toivotaan että saatte hyvin vielä treenailtua ja kisat menevät hyvin, ainakin kokemuksellisesti (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottahan se on, onneksi ne on vain harjoituskisat. Mutta 100% varma en vielä ole menenkö mutta luultavasti kyllä! Kiitos paljon! :)

   Poista
 6. Oot kyllä todella pitkä tuolle ponille. Vaikka voisit painon puolesta vielä mennä, sun oma istunta ja avut huononee jos pitkään ratsastat liian pienellä ponilla. Nytkin polvet ihan liian koukussa ja näyttää että kaivelisit kantapäillä ponin kylkiä, mikä ei ole kovin kiva juttu ponille, varsinkin kun sulla on kannukset jalassa.


  Ymmärrän kyllä jos et halua myöntää, että sun pitäisi jo vaihtaa isompaan poniin tai hevoseen. Munkin pitkäaikainen hoito-, vuokra- ja ylläpitoponi oli myös n. 115cm shettisristeytys, mistä oli ihan kamalaa vaihtaa suurempiin hevosiin. Istunta huononi älyttömästi, kun pitkään ratsastin lähinnä kyseistä ponia. Oli etu- tai takanojaa, jalat ihmeellisissä asennoissa, käsien kanssa ongelmia jne. Itsekkin olen true poni-ihminen, joten etsin vuokralle ison ponin. Nyt uuden vuokriksen kanssa olen saanut nuo pahimmat istuntavirheet jo pois :)


  Kauanko olet muuten ratsastanut kannuksilla, mäkin huomasin vasta tässä postauksessa että sellaisia käytät. Mun mielestä kannuksia saisi alkaa käyttää vasta kun pohje pysyy paikoillaan ja ratsastaja osaa käyttää edes pohjetta oikein. Kuten jo sanoin, toi kannuksella kylkien kaivelu ei tunnu ponista kivalta :/


  Tsemppiä kuitenkin kisoihin :) (eikä ne tuomarit välttämättä sun kokoa siellä radalla katso, jos pidät ratsastuksen siistinä, terv. kokemusta on)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se on vaikeet myöntää, mutta tiedän kyllä olevani pitkä ponille.. Mun "valmentaja" joka pitää mulle tunteja yms. Sanoi että nyt ruven käyttää kannuksia. Jos yhdessä kuvassa kannus on ponin kyljessä kii, se ei tarkota että kulkisin kannus kyljessä kii. Jos en osaisi käyttää kannuksia en käyttäisi niitä. Mutta kiitos kommentista! :)

   Poista
  2. Joo, se on vaikeet myöntää, mutta tiedän kyllä olevani pitkä ponille.. Mun "valmentaja" joka pitää mulle tunteja yms. Sanoi että nyt ruven käyttää kannuksia. Jos yhdessä kuvassa kannus on ponin kyljessä kii, se ei tarkota että kulkisin kannus kyljessä kii. Jos en osaisi käyttää kannuksia en käyttäisi niitä. Mutta kiitos kommentista! :)

   Poista
  3. Lotta käyttää kannuksia vain koska treenaa haluamansa kisoihin. :) terkuin epämääräinen valkku :D

   Poista