sunnuntai 14. elokuuta 2016

52. Miksi en osaa ratsastaa? (Kisapostaus)

Oltiin nyt viikonloppuna kahdissa kisoissa. Este- ja koulukisat. Esteillä mentiin 70cm ja meidän eka 80cm! Koulukisoissa mentiin HeC E.B Special. 

ESTEKISAT

Tosiaan lauantaina oli este kisat, ja oltiin tallilla vasta yhdeksän aikoihin, koska kisat alkoi vasta yhdeltätoista. Kun poni oli valmis lähdettiin kävelemään, kohti kisa paikkaa. Kisapaikka oli tossa ihan lähellä, niin kesti vain 10 minuuttia kävellä paikanpäälle. Oona oli verkassa ihan kiva, mutta se oli aika kärsimätön, koska verkassa oli niin paljon porukkaa ettei päässyt koko ajan hyppäämään.


kröhöm...

Radalla meni moni asia pieleen. Ykköselle ihan ok hyppy. Kakkoselle en saanut kunnon tietä, ja siihen kolahti. Ei kuitenkaan puomi tippunut, mutta tui huono hyppy siihen. Oona vähän hermostu, ja tuli ihan outo tilanne kakkosen jälkeen, mutta päästin hyvin kolmoselle hyvän hypyn kera. neloselle, ehkä vähän kovaa, mutta ok hyppy. Niin, sitten tämä vitonen.. Öhh, sanotaan suoraan, meinasin tippua. Oona oli menossa oikeelle, vaikka piti mennä vasemmalle. Se meinasi väistää koko esteen, mutta onneksi sain sen hyppämään sen vaikka kävi sitten hassusti. Jatkettiin vain nopeasti ja kutoselle hyvä hyppy. Seiskalle pohjaan. Sit ootettiin uusinnan lähtövuoroa. Uusinnassa hypättiin 1,2,3,5 esteet ja 9 este joka ei ollut perusradalla. Ykköselle en päässyt hyppyyn mukaan, kakkosta en taas ratsastanut oikein. Kolmonen hyvä. Vitonen ja ysi oli myös hyvät. Sijotutiin kuitenkin toisiksi, mutta ei se rata hirmu hyvin mennyt.
Kasikymppikin ei mennyt kauhean hyvin. Ykköselle ihan ok hyppy. En taaskaan ratsastanut kakkoselle oikein ja suoraan ja se kostautui nimittäin puomi tuli alas. Kolmoselle hyvä hyppy, neloselle liian kovaa ja siitäkin puomi lähti mukaan. Vitoselle hyvä hyppy. Kutoselle ok ja seiskalle kanssa ok. Uusintaan ei päästy, koska puomit tippu ja sijotusta ei tullut.

KOULUKISAT

Olin odottanut näitä kisoja ja ajattelin, että ehkä tätä voii tulla jotain. Oltiin aamulla vähän myöhässä kaikesta, mutta hyvin päästiin jo aikaisin kisapaikalle verkkaamaan. Mentiin tällä kertaa traikulla, koska Oonalla oli kaveri mukana kisaamassa. Oona oli alussa ihan ok. Mutta välissä Anne meni sillä ja siitä tuli ihan kauhee. Se ei kuunnelut enään MUN apuja ja meni vain täysiä. Mua jännitti kauheesti, ja oli pitkä väli missä piti vaan kävellä tai seistä paikalla. Radalla jännitys lähti, mutta rata.. Rata oli ihan hirveä. poni meni täysiä, kiemurteli, kulki suu auki. Miksi en osaa ratsastaa? Miksi kaikki on niin vaikeeta. En voi laittaa edes videota meijän radasta, oli sen verran järkyttävä. Meidän paras numero oli 7 ja huonoin oli 3. Prosentteja oli 60.00%. Jäi paha mieli, mutta omapa on vika, jos ei vain osaa ratsastaa. 

Sellasta tällä kertaa. Nähään seuraavassa posatuksessa, moikka!

Olisko teillä 100 lukijan spessu toiveita?

18 kommenttia:

 1. Sun pitäis enemmän koota Oonaa esteiden välissä, niin ei tulis noita ylilyöntejä :) Muutenhan tuo näytti menevän ihan hyvin! Muistat vaan et kunnon ohjastuntuma ja pohkeet lähellä! :) joku tosi pitkä videopostaus olis kiva!

  VastaaPoista
 2. Olisit vaan laittanu viedeon kouluradasta! :D Esteethän näytti menevän ihan ok,vielä vähän voisit kyllä enempi ratsastaa kun matkustaa ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En laita ;) Kyllähän sitä vois jos vaa osais :'--)

   Poista
 3. Onpas Oona vauhdikkaan näköinen! :O Muistat vaan ettet jää vetämään vaan selkeät pidätteet joihin ponin pitää reagoida ja sitten myötäys.. ja pohkeet lähellä.
  Oisit vaan laittanut kouluradasta videon! Aika hyvät prosentit saitte kuitenkin kouluradasta joten ei kai se niin huonosti mennyt? Mutta treeniä treeniä! Eiköhän ensi kerralla mene paljon paremmin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oona on vauhdikas ;) Jep ei sais jäädä vetämään, mutta välillä tuntuu että se olisi ainut vaihtoehto. Vaikka se ei saisi olla niin! Toivotaan että enskerralla menisi paremmin :)

   Poista
 4. Aina ei voi mennä hyvin.. Mutta ensi kerralla sitten paremmin!
  Ei muutakun lisää harjoittelua, harjoittelua ja harjoittelua ;)

  VastaaPoista
 5. Ensi kerralla varmasti menee paremmin, aina ei voi mennä niin hyvin! ;) Mutta tosi kiva postaus kuitenkin! :)

  VastaaPoista
 6. Ensi kerralla varmasti menee paremmin, aina ei voi mennä niin hyvin! ;) Mutta tosi kiva postaus kuitenkin! :)

  VastaaPoista
 7. Mikä on Wiltsun säkäkorkeus?

  VastaaPoista
 8. Kiva blogi sulla! :) Sait uuden lukijan!

  VastaaPoista