keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

25. Kevät energiaa

Lähettiin Annin kanssa tallille n. klo 16.45. Tallille päästyä haettiin wiltsu. Mä menin rakentamaan esteitä, ja Anni meni harjaamaan Wiltsua. Sain nopeesti radan tehtyä. Laitettiin poni kuntoon ja lähdettiin kentälle päin.

Tälläinen upea taidon näyte :DD
Kävelin alkukäynnit, ja sen jälkeen otin vähän ohjia ja hetken työstin Wiltsua käynnissä. Heti, kun rupesin ravailemaan huomasin Wiltsun olevan energinen. Päätin sitten antaa Wiltsulle löysät ohjat ja ravata kenttää ympäri, että vähän energia purkautuisi. Ohjat kerättyäni ravasin ympyrällä jossa oli puomi. Poni oli niin innoissaan, että hyppäsi välillä puomin! Otin laukkaa eka suoralla ja sitten ympyrällä.


laatu on kaunis


Alotettiin hyppäämiset pienellä ristikolla, jota tultiin molempiin suuntiin. Wiltsu juoksi aika kovaa esteelle, joten jouduin paljon jarruttamaan ponia. Ristikolle ei oikein tullut hyviä pomppuja, koska en
ole piiitkäään aikaan hypännyt satulalla ja se oli jotenkin tosi outoa. Nostettiin este pieneksi pystyksi ja menin sen vielä pari kertaa. Tehtiin tästä esteestä okseri vähän ajan jälkeen ja poni hyppäsi loppu puolella hienot 60cm!
(tässä este 50cm)

Tein kentälle sarjan, koska sarjat ei ole oikein meidän juttu, joten päätimpä sitten rakentaa kentälle semmosseenkin niin voisi vähän sitäkin harjoitella! Ekaa kertaa kun olin menossa sarjalle, Wiltsu oli menossa vähän portille päin.  Jos en olisi pitänyt ulko ohjaa tiukkana se olisi varmasti mennyt sinne. Parin kerran jälkeen se meni jo iha hyvin!Istunta 6/5
Tein myös vitsillä kentälle sellaisen "erikois" esteen. Ei se kyllä kovin erikoinen ole, mutta pyh, ihansama! Wiltsu pari kertaa sen tiputti, mutta kyllä se sen hienosti osasi hypätä.


Rataa menin vain kaksi kertaa, ettei poni väsyisi liikaa. Tuolla ylhäällä näittekin miltä se näytti ja videosta voitte katsoa miten se meni. Ekalle esteelle tuli tosi hyvä hyppy, Sarja ihan ok ja tossa erikoisesteessä istunta vähän kärsi. Mutta omasta mielestä tosi hyvin meni! Ravasin ennen loppukäyntejä löysin ohjin kenttä ympäri ja lähdettiin maastoon loppukäynneille.  Otettiin sielä pari kuvaa.Maastosta tultua, menin purkaa esteet ja Anni talutteli Wiltsua. Harjattiin poni läpi ja tein sille myös letit! Kylmättiin jalat ja syötettiin parit porkkanat. Poni pääsi vielä piehtaroimaan kentälle. Meitä tultiin hakemaan ja vietiin poni tarhaan ja sinne se meni onnellisena syömään!

"Eikö tämä riimu pitäisi laittaa jo päähänn?"


                             Oletteko te hypännyt lähiaikoina? Mikä on teidän este enkka?

10 kommenttia:

 1. Juu olin estekisoissa ja enkka on 100cm😊

  VastaaPoista
 2. Viime sunnuntaina pääsin hyppäämään kentälle Rockyn kanssa:D enkkasta en oo varma koska aina kun oon hypännyt jotain hiukan korkeampaa, ei olla mitattu. Mutta arvioiden n. 65-70cm?:D
  Hyvinhän noi hypyt menee:)

  VastaaPoista
 3. Ihania kuvia :)
  Juu, viime viikolla tuli hypättyä jotain pieniä esteitä ja ensi viikolla uudestaan :D

  VastaaPoista
 4. Todella kiva postaus! Tuo Wiltsu on kyllä niin suloinen pikkuponi. :3

  Itse en ole päässyt hyppäämään yli kahteen kuukauteen ja muutenkin olen päässyt hyppäämään vain muutaman kerran tämän vuoden aikana. Este-ennätys yksittäisenä taitaa olla joku 1-1.05m ja ratana 95cm. :D

  VastaaPoista
 5. Kiitos paljon! :3❤ No höhheli, toivottavasti pääset nopeasti hyppäämään! :)

  VastaaPoista
 6. Aivan ihania kuvia! Liityin lukijaksi, tykkään tästä ulkoasusta ja bannerista! Ja huomaa, että osaat myös kirjoittaa hyvin, ja kuvat on hyvälaatuisia:-)!

  VastaaPoista
 7. Kiitos paljon! Kiva että pidät! ❤c:

  VastaaPoista