keskiviikko 25. toukokuuta 2016

36. Mielipidepostaus: Suojien käytöstä

(Alkuun haluan sanoa, en ole mikään ammattilainen, enkä tiedä näistä asioista paljoakaan. Muistakaa myös, että nämä on minun mielipiteitäni. Jotkut voi olla samaa mieltä ja jotkut sitten eri. Postauksessa on kuvia jotka voi järkyttää pienempiä, ei herkimmille.)

Suojat, pintelit, buutsit, ihan mitkä tahansa, niin käyttäkää niitä. Sillä se on halpa vakuutus hevoselle.

Ihan ekaksi, mietitte miksi? Miksi tämä on niin tärkeä aihe, miksi tulin tänne teille siitä puhumaan? Minä itse en ikinä ajatellut jalkojen hoitamisen tärkeyttä. Harjattiin kunnolla ennen suojienn laittoa, hyppäämisen jälkeen laitettiin limimenttiä. Kunnes katsoin Sannan kanssa videon hevosten jaloista. Se video pysäytti mut. En videosta nyt ruve romaania kirjoittamaan, joten saat katsoa video itse. Nykyään olen sitä mieltä, että aina kannattaa käyttää jotain suojia. Oli liikutus sitten mitä, esteitä, irtojuoksutusta, tai vaikka käynti työskentelyä. Ei se ole pahitteeksi laittaa niitä suojia.

Videoon pääset tästä.

Tämän videon jälkeen en ole enää ratsastanu wiltsulla. Se jotenkin puistattaa, koska pelkään, että Wiltsun nivelet katkee yms. Olen kyllä onnellinen, että videon näin, koska se sai mut oikeesti miettimään eritavalla asioita. Saatan ehkä vielä Wiltsun selässä käydä, mutta harvoin. Aina kuitenkin käytän Wiltsulla takasuojia ja etusissa pinteleitä ja joskus suojia. Oonallakin ollaan ruvettu pitämään etusissa suojia. Itseasiassa se sai just uudet kenttä suojat! Vaikka hintaa olikin päälle 300 euroa, niin toivotaan näiden olevan hyvät. 


Uskokaa tai älkää, hevosen nivelet menee näin liikkeessä (ainakin laukassa). Sitä ei vain silmillä aina näe. En nyt osaa kertoa tätä syytä tosi ammattilaisesti kertoa tätä aihetta mutta yritän parhaani. Kuvat napattu yllä linkatusta  videosta. 

Hevosen nivel menee jopa noin alas hevosen liikkeessä.


ja miettikää kun noin paineessa olevan jänteeseen osuu jotain mm. takajalka. 

Voi käydä todella huonosti..

Tässä tilanteessa, suojat voi pelastaa hevosen jalan ja hengen.
En yritä olla mikään eläinlääkäri tai maailman pelastaja mutta toivon, että joku valaistuisi tästä mun kämäsestä tekstistä. Enkä edelleen tiedä näsitä asioista niinkään paljoa, halusin vain tehdä tälläisen postauksen. Mutta joo.. En ole ikinä tällässiä kirjoittanut, ja toivoisin mielipidettä tästä postauksesta! Kommentoikaa ihmeessä alas. Käyttättekö suojia, miksi? Saiko tämä postaus teidät ajattelemaan eri tavalla kuin ennnen?

Mitä mieltä sinä olet suojien käytöstä?

10 kommenttia:

 1. Siis tosi hyvä ja tärkeä aihe! Itse käytän suojia yleensä vuokraponillani hypätessä ja maastoillessa, ja jos ajan hoitsullani niin yleensä laitan suojat :-).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Munkin mielestä tämä on tärkeä aihe. Ja hyvä juttu :)

   Poista
 2. En ole todellakaan tiennyt tästä, tosi valaiseva aihe! Käytän yleensä pinteleitä, koska hoitoponillani ei ole suojia. Itse tykkään kyllä myös suojien käytöstä, (ja pinteleiden) varsinkin tämän jälkeen :)

  rakkaudestahevonenpotkii.blogspot.fi

  VastaaPoista
 3. Itse oon oma ottamista kuvista havainnu, että se jalka taipuu ja oikeasti, mutta että noin pahasti saattaa myös :o
  Myö ollaan, kyllä onneksi käytetty suojia aina, mitä nyt silloin tällöin en laita, mutta melkeinpä aina on kummiskin jalassa!
  Todella hyvä postaus!

  https://saarusti.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En itekkää olis ikinä uskonut, että se jalka noin alas menee.. Ja kiitos paljon c:

   Poista
 4. Oliko siinä videossa oikea hevonen?

  (Aika upee kysymys:D)

  https://joinfirstinthe.blogspot.fi

  VastaaPoista
 5. Mun mielestä suojat on kans todella tärkeet. Meillä käytetään aina jännesuojia edessä ja hivutussuojia takana. Mentiin sitten ratsastamaan, juoksuttamaan tai ihan vain taluttelemaan niin aina suojat jaloissa! Koska tosiaankin, suojat on halpa henkivakuutus.
  Tykkään kovasti tästä sun blogista ja oonkin ollut lukijana jo jonkun aikaa anonyymisti :) Täytyypä nyt muistin aikana ihan kirjautua lukijaksi :D

  http://siloistasatulaan.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ne on. Hyvä juttu! Ja tosi kiva kuulla ♥♥♥

   Poista